Er der bjørne i Argentina eller ej? - Finde ud af!

Hjælp udviklingen af ​​webstedet med at dele artiklen med venner!

Der er mange myter og legender, der omgiver eksistensen af bjørne i Argentina, en af dem er 'ucumar', en stærk og adræt menneskebjørn, der kan klatre i de højeste træer. Sandheden er, at palæontologer har fundet fossiler, der svarer til en kæmpe bjørn, der beboede de argentinske sletter for 700.000 år siden, som menes at være det største kødædende dyr i Latinamerika.

Nu på nuværende tidspunkt, Er der bjørne i Argentina? I dette indlæg om Grøn Økolog vil vi afsløre mysteriet og fortælle dig alt, hvad du behøver at vide. Vi inviterer dig til at fortsætte med at læse.

Er der bjørne i Argentina eller ej?

For at besvare dette spørgsmål må vi først afklare nogle aspekter. I første omgang, i Argentina er der ingen bjørne tilhørende familien af ursiderne. Derfor, hvis du for eksempel spekulerer på, om der er isbjørne i Argentina, eller brune, sorte eller pandaer, er svaret nej.

Men hvis der er bjørne i Latinamerika, mere præcist er der det bjørne i Andesbjergene. Det er en art videnskabeligt kendt som Tremarctos ornatus og almindeligvis kaldet brillebjørnen. Dens udbredelse spænder fra det vestlige Venezuela, Colombia, Ecuador, Peru og det vestlige Bolivia. Det anslås, at denne art på et tidspunkt beboet det nordvestlige Argentina, men der er ingen afgørende beviser i denne henseende. På trods af dette er brillebjørnens afføring og hår gennem årene blevet fundet i den argentinske provins Salta. Efter at have studeret sagen blev det dog konkluderet, at det er et isoleret eksemplar, der kan være kommet ind i landet fra Bolivia, så det er langt fra at være en etableret befolkning.

Der er dog andre arter af argentinske dyr, der kaldes bjørne, selvom de ikke har noget nært slægtskab med ursiderne. I dette afsnit vil vi fortælle dig, hvad de er.

Myresluger i Argentina

Først og fremmest myresluger, flagbjørn eller yurumí (Myrmecophaga tridactyla) Det er et karismatisk stort dyr, der, som navnet indikerer, udelukkende lever af termitter og myrer. De har lange, skarpe negle og en klæbrig tunge, der giver dem mulighed for at fange insekter uden at ødelægge myrebakkerne. Med hensyn til deres vaner er de ensomme, rolige dyr med langsomme bevægelser.

Honningbjørn i Argentina

På den anden side kan vi nævne honningbjørnTamandua tetradactyla) som er i familie med myreslugeren. Faktisk er deres kropsform ens, men betydeligt mindre i størrelse. En anden forskel, for det blotte øje, er farven på dens pels, som er gullig okker med en mørk plet på ryggen. Dens kost er baseret på termitter, myrer og hvepse, men den indtager også honning og bikagevoks, deraf navnet.

Hvor er der bjørne i Argentina?

Både myreslugeren og honningbjørnen er fordelt over hele Latinamerika. Myreslugeren findes mest i åbne græsarealer og skovklædte savanner, selvom den også lever i jungler og subtropiske skove. På den anden side har honningbjørnen et levested, der ligner myreslugerens, og findes i jungler, skove, bjerge og åbne savanner.

I Argentina, myresluger er i Chaco-regionen og i Paraná jungle i missioner. Det honningbjørn kan findes i den fugtige Chaco og i Yungas. Sammenfattende dækker fordelingen af begge arter følgende argentinske provinser: Salta, Jujuy, Tucumán, Formosa, Chaco, Santiago del Estero, Santa Fe, Corrientes og Misiones. Honningbjørnen kan også ses i Catamarca, La Rioja og Córdoba.

Bjørne i fare for at uddø i Argentina

Næste vil vi fortælle dig bevaringsstatus for myreslugeren og honningbjørnen.

Myresluger

Det er klassificeret i henhold til International Union for Conservation of Nature (IUCN), som sårbare over for udryddelse. I de seneste årtier er deres bestande faldet hovedsageligt på grund af tab og fragmentering af deres levesteder på grund af landbrugsgrænsens fremskridt og i mindre grad på grund af jagten på deres eksemplarer og kørt over på vejene. Der er dog genintroduktionsprogrammer for myresluger i Iberá, Corrientes, udført af Iberá-projektet. Takket være dette succesrige program lever der i dag mere end 100 bjørne i naturen. På nuværende tidspunkt blev myreslugeren erklæret som et naturmonument i provinserne Chaco og Misiones.

Honningbjørn

På grund af sin brede udbredelse har IUCN globalt klassificeret honningbjørnen som mindste bekymring. Alligevel, bestandene af honningbjørn i Argentina, er potentielt sårbare over for udryddelse. Sandheden er, at denne art ikke er fritaget for virkningen af skovrydning og ødelæggelse af dens levesteder, så disse ville være årsagerne, der bidrager til faldet i bestanden af honningbjørne. Desinfektioner, der direkte angriber insekter, deres vigtigste fødekilde, spiller også ind. For at bevare arten erklærede provinsen La Rioja i løbet af 2008 dette dyr for en beskyttet art i hele sit territorium.

Hvis du vil læse flere artikler, der ligner Er der bjørne i Argentina?, anbefaler vi, at du går ind i vores kategori af Dyrekuriosa.

Bibliografi
  • Rødlister for Den Internationale Naturbevarelsesunion (IUCN). Adspurgte arter: Myrmecophaga tridactyla Y Tamandua tetradactyla. Hjemmeside: https://www.iucnredlist.org/es
  • Iberá-projektet | Kæmpemyresluger. Hjemmeside: http://www.proyectoibera.org/especiesamenazadas_osohormiguero.htm
  • Biodiversitetsinformationssystem for administrationen af nationalparker i Argentina. Adspurgte arter: Tremarctos ornatus, Myrmecophaga tridactyla Y Tamandua tetradactyla. Hjemmeside: https://sib.gob.ar/
Du vil bidrage til udviklingen af ​​hjemmesiden, at dele siden med dine venner
Denne side på andre sprog:
Night
Day